Izborna arhitektura

Kristal, ki ga sestavljajo enakomerno razporejene, gladke in sijoče ravnine, ločene z ostrimi robovi, je navdihnil tudi oblikovalce Kristalne palače, ki z obliko in površino posnema kristalno strukturo, z izbrano notranjo opremo pa žlahtnost kristalov.

Arhitektura kot simbol

Kristalna palača je podoba podjetja, ki v njej domuje, in smelo zrcali vizijo tistega, ki iz svojih prostorov zre na mesto pod seboj.

Združevanje različnih namembnosti v popolno infrastrukturo udobja omogoča ubrano prepletanje poslovnih dejavnosti, prostega časa in sprostitve. Prostori so oblikovani drzno, s sodobnimi, najkakovostnejšimi posegi, ki odražajo zračnost, prosojnost in trajnost. Velike steklene površine naravno osvetljujejo delovna mesta; učinkovita zasteklitev, ustrezno senčenje in klimatizacija pa ohranjajo visoko raven ugodja tudi v poletni pripeki.

Arhitektura, ki izkorišča sinergijo trajnostnih konceptov, prijaznih do okolja, objekt samozavestno vključuje v urbano mestno strukturo, z ustvarjanjem novega javnega prostora pa presega všečnost ter vzpostavlja novo estetsko in mestotvorno vrednost.

Glavni vhod v Kristalno palačo označuje fontana ob zadržano oblikovanem trgu na severovzhodnem robu zemljišča. Vhodna avla odpira poglede na vodo ob nagnjenem severnem pročelju z zabrisanimi odsevi gornjih nadstropij. Na nasprotni strani se odpirajo pogledi proti živahnemu trgovinskemu delu.

Pisarniški prostor na severni strani palače je odprt, brez nosilnih sten, in ponuja možnost pisarne z razgledom na obodu, v osrednjem delu pa sprejemne prostore, tajništva in oceanske delovne prostore. Zasnova omogoča tudi delitev na dve ločeni enoti z lastnim vhodom.